Dietetyka Na Luzie

502 kcal | 46B | 32T | 4W

OMLET Z MOZZARELLĄ

Składniki

• 4 jaja + zioła toskańskie (przyprawa)
• garstka tartej mozzarelli (25 g)
• garść mixu młodych listków (25 g)
• 5 pomidorków koktajlowych (50 g)
• 2 plastry szynki parmeńskiej (30 g)

Wartość odżywcza

Całość:

  • Białko: 42 g
  • Tłuszcze:  32 g
  • Węglowodany: 4 g
  • Wartość energetyczna: 502 kcal

SPOSÓB WYKONANIA

1. Jaja wbijamy do miski, przyprawiamy – mieszamy.
2. Rozgrzewamy patelnię, pryskamy PAMem a następnie wlewamy masę jajeczną. Smażymy kilka minut na małym gazie. Przewracamy na drugą stronę, posypujemy mozzarellą.
3. Przekładamy omlet na talerz, układamy na nim listki, pokrojone pomidorki i poszarpaną szynkę.

Podobne prace

OWOCOWY BUDYŃ OWSIANY

378 kcal | 22B | 11T | 52W

KASZKA SNICKERS WHITE

603 kcal | 22B | 22T | 80W

BAGIETKA Z ŁOSOSIEM

400 kcal | 16B | 10T | 61W