Dietetyka Na Luzie

378 kcal | 22B | 11T | 52W

OWOCOWY BUDYŃ OWSIANY

Składniki

• 40 g zmielonych płatków owsianych
• 300 ml wody
• 15 g białka serwatkowego
• 100 g jogurtu owocowego (u mnie brzoskwinia-marakuja, ale może być dowolny smak)
• 5 kropel aromatu waniliowego
• Owoce – borówki, maliny, truskawki
• 5 g słupków migdałowych
• 5 g czekokrówki

Wartość odżywcza

Całość:

  • Białko: 22 g
  • Tłuszcze:  11 g
  • Węglowodany: 52 g
  • Wartość energetyczna: 378 kcal

SPOSÓB WYKONANIA

1. Zmielone płatki zalewamy wodą i gotujemy. Gdy baza będzie ugotowana, dodajemy białko serwatkowe, aromat oraz jogurt i wszystko razem mieszamy. Wykładamy do naczynia.
2. Dekorujemy owocami, migdałami oraz czekokrówką.

Podobne prace

KASZKA SNICKERS WHITE

603 kcal | 22B | 22T | 80W

OMLET Z MOZZARELLĄ

502 kcal | 46B | 32T | 4W

BAGIETKA Z ŁOSOSIEM

400 kcal | 16B | 10T | 61W