392 kcal | 16 B | 14 T | 49 W

WRAP Z CIECIERZYCĄ

Składniki

• 1 placek tortilli pełnoziarnistej (ok. 60 g)
• 20 g hummusu
• 50 g ciecierzycy
• 30 g tofu wędzonego
• 50 g ogórka
• 30 g sałaty
• 15 g kukurydzy
• 15 g sera feta
• przyprawy

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza:

  • Białko: 16 g
  • Tłuszcze: 14 g
  • Węglowodany: 49 g
  • Wartość energetyczna: 392 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Ciecierzycę pieczemy w piekarniku ok. 25 min w 200 stopniach.
2. Tofu kroimy i podsmażamy na patelni, a warzywa kroimy w plastry/szatkujemy.
3. Tortillę smarujemy hummusem, następnie kładziemy warzywa, podpieczoną ciecierzycę, tofu oraz fetę i zawijamy.
4. Gotowego wrapa podpiekamy na suchej, rozgrzanej patelni.

Podobne prace

ZAPIEKANE ROLLSY

328 kcal | 19 B | 12 T | 36 W

TACOSY Z KURCZAKIEM

152 kcal | 10 B | 4 T | 19 W

DOMOWY SUBWAY

643 kcal | 43 B | 9 T | 100 W