Składniki Ciasto:25 g mąki pszennej10 ml oliwy z oliwek/oleju rzepakowego1 jajo15 g białka serwatkowego (najlepiej malina lub truskawka)10 g erytrytolu60 ml mleka 1,5%4 g proszku do pieczenia25 kropel czerwonego barwnika spożywczego Krem: 75 g skyra naturalnego 15 g białka serwatkowego (biała czekolada) szczypta gumy ksantanowej lub trochę żelatyny 5 kropel barwnika Dekoracje np. czekoladowe serca i pianki Wartość odżywcza Cały deser:Białko: 45 gWęglowodany: 28 gTłuszcze: 18 g Wartość energetyczna: 458 kcal SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Składniki dokładnie mieszamy, żeby nie było grudek.Wstawiamy do mikrofali na maksymalną moc na 1,5 minuty.Skyra mieszamy z białkiem.Smarujemy pomiędzy warstwami zostawiając trochę, aby pokryć wierzch.Wspomnianą resztę skyra mieszamy z barwnikiem i smarujemy górę.Pokrywamy ulubionymi dodatkami. Podobne prace JEDNOPORCJOWE KINDER COUNTRY406 kcal | 23B | 8T | 62WPROTEINOWY KREM SNICKERS744 kcal | 80B | 24T | 57WDESER KANAPKA OREO640 kcal | 33B | 26T | 71W