152 kcal | 10 B | 4 T | 19 W

TACOSY Z KURCZAKIEM

Składniki

  • 200 g mięsa z piersi kurczaka
  • Curry lub przyprawa do kurczaka
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 115 g papryki (0,5 sztuki)
  • 50 g cebuli czerwonej (0,5 sztuki)
  • 80 g kukurydzy konserwowej
  • 80 g fasoli czerwonej z puszki
  • 200 g passaty pomidorowej
  • 8 mini placków tortilli pszennej (25 g sztuka)
  • chilli mielone
  • 20 g parmezanu
  • natka pietruszki/kolendra

Wartość odżywcza

Jeden tacos:

  • Białko: 10 g
  • Węglowodany: 19 g
  • Tłuszcze: 4 g
  • Wartość energetyczna: 152 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Cebulę i paprykę drobno siekamy.
  2. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy wg uznania i podsmażamy na oliwie.
  3. Dodajemy passatę i warzywa, doprawiamy a następnie podgrzewamy całość mieszając.
  4. Placki podgrzewamy na patelni, tak aby były lekko zarumienione.
  5. Składamy placka w łódkę, nakładamy farsz, posypujemy startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki/kolendrą.

Podobne prace

ZAPIEKANE ROLLSY

328 kcal | 19 B | 12 T | 36 W

DOMOWY SUBWAY

643 kcal | 43 B | 9 T | 100 W

SYLWESTROWE ROLLSY

329 kcal | 22 B | 11 T | 33 W