123 kcal | 21 B | 1 T | 7 W

SERNIK TRUSKAWKOWA ZEBRA

Składniki

Sernik

  • 750 g twarogu chudego
  • 330 g skyra naturalnego
  • 250 ml mleka 1.5%
  • 200 g truskawek
  • 100 g erytrytolu
  • 10 tabletek słodzika + odrobina wody
  • 30 g żelatyny + odrobina wody
  • Aromat Funky Flavors (biała czekolada)

Drip

  • 50 g truskawek
  • 50 g skyra naturalnego
  • 16 g białej czekolady
  • 5 g żelatyny + odrobina wody

Dodatkowo

  • 9 g śmietanfixu
  • 30 ml mleka 1.5%
  • 150 g skyra naturalnego
  • Kilka kropel aromatu (biała czekolada)
  • Barwnik różowy

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza (1/12 całości):

  • Białko: 21 g
  • Tłuszcze: 1 g
  • Węglowodany: 7 g
  • Wartość energetyczna: 123 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Twarogi, skyr oraz mleko wrzucamy do miski i blendujemy na gładką masę. Dodajemy słodziki, aromat i blendujemy.
  2. Truskawki blendujemy, dodajemy 500 g gotowej masy (z pkt 1.) i całość łączymy.
  3. Do pozostałej części masy (z pkt 1.) dodajemy resztę mleka – mieszamy.
  4. Do obydwu mas dodajemy po 15 g rozpuszczonej żelatyny*, blendujemy i naprzemiennie nalewamy do formy wyłożonej papierem – spód oraz boki. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
  5. Drip – truskawki blendujemy, dodajemy skyra, rozpuszczoną czekoladę oraz żelatynę* i mieszamy. Wylewamy na sernik tworząc opływającą czekoladę.
  6. Dekoracja – śmietafix miksujemy z mlekiem, dodajemy skyra, aromat i ponownie miksujemy. Do połowy masy dodajemy odrobinę barwnika. Obydwie masy przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch sernika.

Podobne prace

SERNIK STRACIATELLA

201 kcal | 17 B | 9 T | 15 W

CIASTO BOUNTY

269 kcal | 20 B | 10 T | 24 W

SERNIK KRÓWKOWY

112 kcal | 10 B | 4 T | 10 W