112 kcal | 10 B | 4 T | 10 W

SERNIK KRÓWKOWY

Składniki

  • 500 g twarogu sernikowego
  • 330 g skyra naturalnego
  • 4 jaja
  • 32 g budyniu korówkowego
  • 75 g erytrytolu
  • 1 pipeta aromatu Funky Flavors (karmelowy)
  • 100 g kajmaku
  • Kilka sztuk krówek

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza (1/12; średnica 22 cm):

  • Białko: 10 g
  • Tłuszcze: 4 g
  • Węglowodany: 10 g
  • Wartość energetyczna: 112 kcal

*Makro podane jest bez krówek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Twaróg sernikowy łączymy ze skyrem, proszkiem budyniowym oraz aromatem.
  2. Żółtka ucieramy z erytrytolem, następnie partiami dodajemy masę sernikową i ciągle miksujemy.
  3. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie łączymy sztapułką.
  4. Całość wylewamy do formy wyłożonej papierem (spód i boki). Pieczemy ok. 1.5 h w 150 stopniach.
  5. Gdy sernik ostygnie wierzch smarujemy kajmakiem i dekorujemy pokrojonymi krówkami.

Podobne prace

SERNIK STRACIATELLA

201 kcal | 17 B | 9 T | 15 W

CIASTO BOUNTY

269 kcal | 20 B | 10 T | 24 W

ORZECHOWE BROWNIE

112 kcal | 7 B | 4 T | 11 W