Dietetyka Na Luzie

512 kcal | 38 B | 9 T | 73 W

RACUCHY Z JABŁKAMI

Składniki

  • 130 g mąki pszennej
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 30 g białka serwatkowego (biała czekolada)
  • 5 g cynamonu
  • 2 jaja
  • 150 g skyra naturalnego
  • 125 ml mleka 1.5%
  • 2 jabłka (po obraniu 250 g)

Wartość odżywcza

Całość (ok. 15 racuchów, 2 porcje):
  • Białko: 75 g
  • Węglowodany: 145 g
  • Tłuszcze: 18 g 
  • Wartość energetyczna: 1024 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Jabłka myjemy, obieramy (lub nie) i kroimy w kostkę.
  2. Mąkę, białko, cynamon i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito, następnie dodajemy jaja, jogurt oraz mleko i wszystko mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę.
  3. Dodajemy jabłka i mieszamy.
  4. Patelnię rozgrzewamy, smarujemy albo pryskamy olejem (np. PAMem) i smażymy racuchy.

Podobne prace

OWOCOWY BUDYŃ OWSIANY

378 kcal | 22B | 11T | 52W

KASZKA SNICKERS WHITE

603 kcal | 22B | 22T | 80W

OMLET Z MOZZARELLĄ

502 kcal | 46B | 32T | 4W