Dietetyka Na Luzie

795 kcal | 66 B | 24 T | 75 W

PROTEINOWE TOSTY

Składniki

  • 6 tostów pełnoziarnistych
  • 3 jaja
  • 30 g białka serwatkowego (ciasteczkowe)
  • 50 g skyra naturalnego
  • 15 g mąki owsianej (z inną też wyjdzie, a nawet bez niej)
  • dodatki – masło orzechowe, owoce

Wartość odżywcza

Porcja (podstawowa):
  • Białko: 66 g
  • Węglowodany: 75 g
  • Tłuszcze: 24 g 
  • Wartość energetyczna: 795 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W misce mieszamy jaja, białko serwatkowe, skyra i mąkę.
  2. Tosta obtaczamy dokładanie w cieście.
  3. Rozgrzaną patelnię psikamy PAMem/tłuszczem i wrzucamy tosta – smażymy do lekkiego zarumienienia.
  4. Przewracamy tosta – na drugiej stronie potrzebuje już znacznie mniej czasu.
  5. Powtarzamy proces dla wszystkich tostów.
  6. Dekorujemy według uznania.

PROTIP – My użyliśmy masła orzechowego jako polewy – 25 g masła orzechowego mieszamy z 30-40 ml wrzątku, tak aby masło orzechowe nabrało płynnej konsystencji.

Podobne prace

OWOCOWY BUDYŃ OWSIANY

378 kcal | 22B | 11T | 52W

KASZKA SNICKERS WHITE

603 kcal | 22B | 22T | 80W

OMLET Z MOZZARELLĄ

502 kcal | 46B | 32T | 4W