15 g mąki owsianej (z inną też wyjdzie, a nawet bez niej)
dodatki – masło orzechowe, owoce
Wartość odżywcza
Porcja (podstawowa):
Białko: 66 g
Węglowodany: 75 g
Tłuszcze: 24 g
Wartość energetyczna: 795 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W misce mieszamy jaja, białko serwatkowe, skyra i mąkę.
Tosta obtaczamy dokładanie w cieście.
Rozgrzaną patelnię psikamy PAMem/tłuszczem i wrzucamy tosta – smażymy do lekkiego zarumienienia.
Przewracamy tosta – na drugiej stronie potrzebuje już znacznie mniej czasu.
Powtarzamy proces dla wszystkich tostów.
Dekorujemy według uznania.
PROTIP – My użyliśmy masła orzechowego jako polewy – 25 g masła orzechowego mieszamy z 30-40 ml wrzątku, tak aby masło orzechowe nabrało płynnej konsystencji.