244 kcal | 47 B | 2 T | 10 W

PROTEINOWA PIANKA

Składniki

  • 150 g skyra naturalnego
  • 30 g białka serwatkowego
  • 5-6 g żelatyny
  • 35-40 ml wrzątku

Wartość odżywcza

Porcja (4 “muffinki”):
  • Białko: 47 g
  • Węglowodany: 10 g
  • Tłuszcze: 2 g 
  • Wartość energetyczna: 244 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Skyra mieszamy z białkiem – tak, żeby wszystko nam się idealnie połączyło.
  2. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, następnie wlewamy do masy i mieszamy.
  3. Przelewamy do naczynia i wkładamy do lodówki.
  4. Dekorujecie wg uznania.
PROTIP – podzielcie masę składników na dwa i dajcie do każdego inny smak białka, dzięki temu uzyskacie efekt jak na zdjęciu (2 porcje).

Podobne prace

PIECZONE DONUTY

98 kcal | 7 B | 2 T | 14 W

PIANKA MILKA MIGDAŁ-KOKOS

450 kcal | 50 B | 21 T | 18 W

JEDNOPORCJOWA SCHOGETTEN TRUSKAWKOWA

490 kcal | 73 B | 8 T | 32 W