500 kcal | 29 B | 11 T | 74 W

PIECZONA OWSIANKA CZEKOLADOWO-MALINOWA

Składniki

• 40 g płatków owsianych
• 120 ml mleka 1.5%
• 120 g jabłka
• 60 g białka jaj
• 15 g białka serwatkowego czekoladowego
• 5 g kakao
• 5 g proszku do pieczenia
• 150 g malin

Dekoracja:
• 2 kostki czekolady z nadzieniem malinowym
• maliny
• posiekane orzechy

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza:

  • Białko: 29 g
  • Tłuszcze: 11 g
  • Węglowodany: 74 g
  • Wartość energetyczna: 500 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Jabłka ścieramy na tarce i gotujemy na patelni (odparowujemy wodę).
2. Wszystkie składniki (oprócz białek jaj i malin) mieszamy ze sobą.
3. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do owsianki. Maliny rozmrażamy w mikrofali (jeśli korzystacie z mrożonych).
4. Do naczynia wlewamy połowę owsianki, następnie sos malinowy i resztę owsianki. Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach. 
5. Dekorujemy według uznania.

Podobne prace

MAKARON NALEŚNIKOWY Z TOFU

820 kcal | 44 B | 37 T | 81 W

PIANKOWA OWSIANKA

400 kcal | 27 B | 12 T | 50 W

MALINOWY BUDYŃ OWSIANY

543 kcal | 45 B | 18 T | 56 W