450 kcal | 50 B | 21 T | 18 W

PIANKA MILKA MIGDAŁ-KOKOS

Składniki

  • 200 g serka wiejskiego
  • 150 ml mleka 1.5%
  • 7 g żelatyny + odrobina wody
  • 20 g erytrytolu
  • 15 g białka serwatkowego (biała czekolada)
  • 10 g migdałów
  • 10 g wiórków kokosowych

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza:

  • Białko: 50 g
  • Tłuszcze: 21 g
  • Węglowodany: 18 g
  • Wartość energetyczna: 450 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Serek wiejski łączymy z mlekiem, białkiem oraz erytrytolem i blendujemy.
  2. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę* i energicznie blendujemy.
  3. Do masy dodajemy większą część posiekane migdały i wiórki. Przelewamy do naczynia.
  4. Na wierzch posypujemy wiórkami oraz okruszkami migdałów i wstawiamy do lodówki.

* Żelatynę zalewamy odrobiną wody, wstawiamy do mikrofali na minimalną/średnią moc na 20-40 s (polecam użyć wyższą szklankę, aby nie było niespodzianek w mikrofali ;))

Podobne prace

PANKEJKI STRAWBERRY MILKSHAKE

457 kcal | 41 B | 5 T | 62 W

JEDNOPORCJOWY SNICKERS WHITE

569 kcal | 52 B | 21 T | 38 W

JEDNOPORCJOWY PAWEŁEK CAFFE LATTE

334 kcal | 37 B | 12 T | 19 W