457 kcal | 41 B | 5 T | 62 W

PANKEJKI STRAWBERRY MILKSHAKE

Składniki

• 130 g mąki pszennej
• 30 g białka serwatkowego (u mnie biała czekolada-kokos)
• 150 g skyra truskawkowego
• 1 jajo*
• 60 g białek jaj*
• 50 ml mleka 1.5%
• 5 g proszku do pieczenia
• 100 g truskawek mrożonych
• 150 g skyra naturalnego
• Kilka kropel aromatu Funky Flavors biała czekolada
• Słodzik w tabletkach (wg uznania) + odrobina wody
• PAM

*zamiast białek jaj może być drugie jajko

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza (1/2 całości):

  • Białko: 41 g
  • Tłuszcze: 5 g
  • Węglowodany: 62 g
  • Wartość energetyczna: 457 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Białka ubijamy ze szczyptą soli.
2. Do miski wsypujemy mąkę, białko serwatkowe, proszek do pieczenia, dodajemy żółtko, mleko, skyra truskawkowego, rozmrożone truskawki (50 g), aromat oraz opcjonalnie słodzik i wszystko mieszamy.
3. Dodajemy ubite białka jaj i ponownie mieszamy.
4. Smażymy pankejki na rozgrzanej i natłuszczonej patelni.
5. Skyra naturalnego mieszamy z rozpuszczonym słodzikiem. Pozostałą część truskawek rozmrażamy i rozgniatamy/blendujemy, aby powstał sos.
6. Całość układamy na talerzu.

Podobne prace

MAKARON NALEŚNIKOWY Z TOFU

820 kcal | 44 B | 37 T | 81 W

PIANKOWA OWSIANKA

400 kcal | 27 B | 12 T | 50 W

MALINOWY BUDYŃ OWSIANY

543 kcal | 45 B | 18 T | 56 W