491 kcal | 40 B | 12 T | 58 W

OWSIANKA BANOFFEE

Składniki

  • 50 g płatków owsianych
  • 400 ml wody
  • 15 g odżywki białkowej (ciasteczkowej)
  • 20 g daktyli suszonych
  • 15 g orzechów arachidowych
  • 60 g banana
  • 150 g skyra naturalnego (+ słodzik i 20-30 ml wody)
  • 6 g czekolady gorzkiej

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza:

  • Białko: 40 g
  • Tłuszcze: 12 g
  • Węglowodany: 58 g
  • Wartość energetyczna: 491 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na parę minut.
  2. Płatki gotujemy na wodzie, gdy nasiąkną dodajemy odżywkę białkową (+ opcjonalnie słodzik).
  3. Skyra mieszamy ze słodzikiem i wodą. Daktyle blendujemy na krem z niewielką ilością wody. Plasterki banana podsmażamy na natłuszczonej patelni.
  4. Układamy płatki w naczyniu, następnie zblendowane daktyle, orzechy, banany, polewę skyrową. Posypujemy startą czekoladą.

Podobne prace

OMLET Z PIECZARKAMI

385 kcal | 33 B | 23 T | 11 W

GOFRY WYTRAWNE

525 kcal | 23 B | 8 T | 93 W

NALEŚNIKI Z PIKANTNYM TOFU

423 kcal | 23 B | 15 T | 49 W