112 kcal | 7 B | 4 T | 11 W

ORZECHOWE BROWNIE

Składniki

• 400 g ciecierzycy (już po odsączeniu)
• 200 g banana
• 3 jaja
• 15 g kakao
• 30 g białka serwatkowego (czekolada)
• 10 g PB2 (masło orzechowe w proszku)
• 5 g proszku do pieczenia
• 1 pipeta aromatu Funky Flavor (masło orzechowe)
• 50 g erytrytolu
• 30 g orzechów włoskich

Polewa
• 1 czubata łyżka PB2 + woda
• Sól

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza (1/12; forma 20×20):

  • Białko: 7 g
  • Tłuszcze: 4 g
  • Węglowodany: 11 g
  • Wartość energetyczna: 112 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Ciecierzycę porządnie płuczemy, następnie blendujemy, dodajemy banany, jajka i ponownie blendujemy. Dodajemy pozostałe składniki (oprócz orzechów), blendujemy i wylewamy do formy (u mnie silikonowa).
2. Orzechy siekamy i posypujemy na wierzch.
3. Całość pieczemy ok. 35 min w 180 stopniach.
4. PB2 mieszamy z wodą, solą i polewamy upieczone ciasto bądź pokrojone kawałki.

Podobne prace

SERNIK STRACIATELLA

201 kcal | 17 B | 9 T | 15 W

CIASTO BOUNTY

269 kcal | 20 B | 10 T | 24 W

SERNIK KRÓWKOWY

112 kcal | 10 B | 4 T | 10 W