385 kcal | 33 B | 23 T | 11 W

OMLET Z PIECZARKAMI

Składniki

• 150 g pieczarek (+sól i pieprz)
• 3 jajka (+przyprawa z suszonymi pomidorami i sól)
• 3 plastry sera mierzwionego
• Garść rukoli (ok. 20 g)
• 100 g pomidorków koktajlowych

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza:

  • Białko: 33 g
  • Tłuszcze: 23 g
  • Węglowodany: 11 g
  • Wartość energetyczna: 385 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Pieczarki kroimy w plastry i podgotowujemy na patelni (podlewamy małą ilością wody). Przyprawiamy na koniec solą i pieprzem do smaku. Przekładamy na talerzyk.
2. Patelnię nagrzewamy, psikamy *PAMem/nacieramy tłuszczem i wylewamy masę jajeczną (3 rozbełtane jajka + przyprawy). Smażymy na małym gazie pod przykryciem.
3. Kiedy omlet będzie gotowy układamy na nim ser, pieczarki, rukolę oraz pomidorki koktajlowe. Składamy na pół i przekładamy na talerz.
4. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki/szczypiorkiem.

Podobne prace

MAKARON NALEŚNIKOWY Z TOFU

820 kcal | 44 B | 37 T | 81 W

PIANKOWA OWSIANKA

400 kcal | 27 B | 12 T | 50 W

MALINOWY BUDYŃ OWSIANY

543 kcal | 45 B | 18 T | 56 W