Składniki Ciasto:4 jajasólpieprzczosnek mielony Wkład: 45 g łososia wędzonego – może być też szynka parmeńska 50 g pomidorków garść szpinaku lub rukoli 10 g serka śmietankowego 5 g parmezanu Wartość odżywcza Cały omlet:Białko: 42 gWęglowodany: 4 gTłuszcze: 32 g Wartość energetyczna: 472 kcal SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Białka ubijamy z solą. Dodajemy żółtka, przyprawiamy, wylewamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem.Smażymy z jednej strony (pod przykryciem), przerzucamy na drugą stronę – znowu smażymy.Z pierwszej strony smarujemy serkiem, kładziemy szpinak, łososia, pomidorki i starty parmezan.Składamy i chwilę zapiekamy. Podobne prace OWOCOWY BUDYŃ OWSIANY378 kcal | 22B | 11T | 52WKASZKA SNICKERS WHITE603 kcal | 22B | 22T | 80WOMLET Z MOZZARELLĄ502 kcal | 46B | 32T | 4W