Dietetyka Na Luzie

472 kcal | 42 B | 32 T | 4 W

OMLET NA SŁONO

Składniki

Ciasto:

  • 4 jaja
  • sól
  • pieprz
  • czosnek mielony

Wkład:

  • 45 g łososia wędzonego – może być też szynka parmeńska
  • 50 g pomidorków
  • garść szpinaku lub rukoli
  • 10 g serka śmietankowego
  • 5 g parmezanu

Wartość odżywcza

Cały omlet:
  • Białko: 42 g
  • Węglowodany: 4 g
  • Tłuszcze: 32 g 
  • Wartość energetyczna: 472 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Białka ubijamy z solą. Dodajemy żółtka, przyprawiamy, wylewamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem.
  2. Smażymy z jednej strony (pod przykryciem), przerzucamy na drugą stronę – znowu smażymy.
  3. Z pierwszej strony smarujemy serkiem, kładziemy szpinak, łososia, pomidorki i starty parmezan.
  4. Składamy i chwilę zapiekamy.

Podobne prace

OWOCOWY BUDYŃ OWSIANY

378 kcal | 22B | 11T | 52W

KASZKA SNICKERS WHITE

603 kcal | 22B | 22T | 80W

OMLET Z MOZZARELLĄ

502 kcal | 46B | 32T | 4W