423 kcal | 23 B | 15 T | 49 W

NALEŚNIKI Z PIKANTNYM TOFU

Składniki

Ciasto (4 naleśniki):

  • 75 g mąki pszennej
  • 1 jajo
  • 100 ml mleka 1.5%
  • 75-100 ml wody
  • Przyprawy – sól, pieprz, zioła, papryka ostra, czosnek
  • PAM

Nadzienie:

  • 90 g tofu wędzonego
  • 40 g kukurydzy
  • 100 g ciecierzycy
  • 40 g sera feta
  • 48 g pomidorów suszonych (4 sztuki)
  • Posypka Buffalo wing od @strefamocy
  • Rukola

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza (1/2 całości):

  • Białko: 23 g
  • Tłuszcze: 15 g
  • Węglowodany: 49 g
  • Wartość energetyczna: 423 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Składniki na naleśniki mieszamy i smażymy klasycznie.
  2. Tofu kroimy w plastry, posypujemy posypką od @strefamocy i podsmażamy na patelni.
  3. Ciecierzycę odcedzamy i podsmażamy na patelni (nie jest to konieczne).
  4. Pomidory kroimy w kostkę.
  5. Na gotowe naleśniki kładziemy garść rukoli, następnie podsmażone tofu, ciecierzycę, kukurydzę, pomidory i rozkruszamy fetę. Składamy w trójkąty.

Podobne prace

OMLET Z PIECZARKAMI

385 kcal | 33 B | 23 T | 11 W

GOFRY WYTRAWNE

525 kcal | 23 B | 8 T | 93 W

OWSIANKA BANOFFEE

491 kcal | 40 B | 12 T | 58 W