Dietetyka Na Luzie

235 kcal | 16B | 5T | 33W

NALEŚNIKI BANANA MILKSHAKE

Składniki

Ciasto (na 5 większych sztuk):

  • 2 jaja
  • 90 g mąki pszennej
  • 40 g proszku budyniowego (użyłam śmietankowy)
  • 150 ml mleka 1.5%
  • 50 ml wody
  • 25 g erytrytolu
  • Dla podbicia koloru dodałam żółty barwnik

Krem bananowy:

  • 100 g banana
  • 250 g twarogu chudego
  • 8 tabletek słodzika + ok. 40 ml wody (ilość zależy od preferowanej konsystencji)

Dodatkowo:

  • 50 g banana
  • 5 wafelka Princessa banana milkshake

Wartość odżywcza

Porcja (1/5 całości):

  • Białko: 16 g
  • Tłuszcze: 5 g
  • Węglowodany: 33 g
  • Wartość energetyczna: 235 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i smażymy klasycznie.
  2. 100 g banana blendujemy*, dodajemy twaróg oraz rozpuszczony słodzik i ponownie blendujemy. Gdy krem jest za gęsty dodajemy po trochu wody.
  3. Usmażone naleśniki smarujemy kremem, składamy w kopertę.
  4. Dekorujemy plasterkami banana oraz kawałkami wafelka.

* Trochę zblendowanego banana odłożyłam na bok i dodałam jako dekorację.

Podobne prace

OWOCOWY BUDYŃ OWSIANY

378 kcal | 22B | 11T | 52W

KASZKA SNICKERS WHITE

603 kcal | 22B | 22T | 80W

OMLET Z MOZZARELLĄ

502 kcal | 46B | 32T | 4W