Składniki Ciasto (na 5 większych sztuk):2 jaja90 g mąki pszennej40 g proszku budyniowego (użyłam śmietankowy)150 ml mleka 1.5%50 ml wody25 g erytrytoluDla podbicia koloru dodałam żółty barwnikKrem bananowy:100 g banana250 g twarogu chudego8 tabletek słodzika + ok. 40 ml wody (ilość zależy od preferowanej konsystencji)Dodatkowo:50 g banana5 wafelka Princessa banana milkshake Wartość odżywcza Porcja (1/5 całości):Białko: 16 gTłuszcze: 5 gWęglowodany: 33 gWartość energetyczna: 235 kcal SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i smażymy klasycznie.100 g banana blendujemy*, dodajemy twaróg oraz rozpuszczony słodzik i ponownie blendujemy. Gdy krem jest za gęsty dodajemy po trochu wody.Usmażone naleśniki smarujemy kremem, składamy w kopertę.Dekorujemy plasterkami banana oraz kawałkami wafelka.* Trochę zblendowanego banana odłożyłam na bok i dodałam jako dekorację. Podobne prace OWOCOWY BUDYŃ OWSIANY378 kcal | 22B | 11T | 52WKASZKA SNICKERS WHITE603 kcal | 22B | 22T | 80WOMLET Z MOZZARELLĄ502 kcal | 46B | 32T | 4W