MAZUREK KAJMAKOWY Z MALINAMI

Składniki

Spód:

  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g mąki migdałowej
  • 100 g zimnego masła
  • 1 żółtko
  • 30 g erytrytolu
  • 15 g skyra naturalnego

Mus:

  • 100 g malin mrożonych
  • 20 g erytrytolu
  • 5 g skrobi ziemniaczanej

Krem:

  • 150 g skyra waniliowego
  • 50 g śmietanki 36%
  • 100 g kajmaku

Krem do dekoracji:

  • 3 g śmietanexu
  • 10 ml mleka
  • 50 g skyra naturalnego
  • Kilka kropel aromatu

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza:

  • Białko:
  • Tłuszcze:
  • Węglowodany: –  
  • Wartość energetyczna:

Są święta, więc nie obliczałam makro ciasta 😉

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wszystkie składniki na spód zagniatamy. Następnie formujemy placka, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 min.
  2. Po tym czasie wałkujemy, wycinamy jajo a z pozostałego ciasta formujemy wałeczki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni i pieczemy ok. 10-15 min.
  3. Maliny podgrzewamy, dodajemy erytrytol i gdy lekko przestygną dodajemy skrobię i mieszamy (możecie też użyć dżemu).
  4. Gotowymi malinami smarujemy spód ciasta i wkładamy do lodówki.
  5. Śmietankę ubijamy, dodajemy skyra, kajmak i miksujemy do połączenia składników. Krem rozsmarowujemy na malinach.
  6. Mleko miksujemy z śmietanexem. Następnie dodajemy skyra, aromat i ponownie miksujemy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy.

Podobne prace

SERNIK STRACIATELLA

201 kcal | 17 B | 9 T | 15 W

CIASTO BOUNTY

269 kcal | 20 B | 10 T | 24 W

SERNIK KRÓWKOWY

112 kcal | 10 B | 4 T | 10 W