399 kcal | 34 B | 15 T | 36 W

MAKARON WARZYWNY Z INDYKIEM I CIECIERZYCĄ

Składniki

• 300 g cukinii
• 100 g marchewki
• 100 g mięsa mielonego z piersi indyka
• 50 g cieciorki z zalewy (kupna, w słoiku)
• 150 g passaty pomidorowej
• 10 ml oliwy z oliwek
• zioła prowansalskie lub inna przyprawa ziołowa, sól i pieprz

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza:

  • Białko: 34 g
  • Tłuszcze: 15 g
  • Węglowodany: 36 g
  • Wartość energetyczna: 399 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Marchew i cukinie dokładnie myjemy, a później tworzymy długie paski za pomocą obieraczki. Zalewamy w garnku wrzątkiem i odstawiamy.
2. Mięso podsmażamy na oliwie, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cieciorkę, podsmażamy jeszcze chwilę. Dodajemy passatę, doprawiamy ziołami.
3. Odcedzamy marchew i cukinie, przekładamy do naczynia. Układamy na nich sos, dekorujemy świeżą bazylią i opcjonalnie startym parmezanem.

Podobne prace

MAKARON PO CHIŃSKU

467 kcal | 32 B | 15 T | 52 W

SPAGHETTI Z KURCZAKIEM I CIECIERZYCĄ

789 kcal | 49 B | 20 T | 103 W

TOFU Z KASZĄ I WARZYWAMI

611 kcal | 27 B | 21 T | 79 W