334 kcal | 37 B | 12 T | 19 W

JEDNOPORCJOWY PAWEŁEK CAFFE LATTE

Składniki

  • 200 g serka wiejskiego lekkiego
  • 150 ml mleka 1.5%
  • 1 espresso (ew. 5 g rozpuszczalki + 50 ml wrzątku)
  • 10 tabletek słodzika + odrobina wody
  • 7 g żelatyny + odrobina wody

Polewa

  • 1 pasek czekolady mlecznej (16 g)
  • 10 ml mleka 1.5%

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza:

  • Białko: 37 g
  • Tłuszcze: 12 g
  • Węglowodany: 19 g
  • Wartość energetyczna: 334 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Serek blendujemy razem z mlekiem, espresso i rozpuszczonym słodzikiem.
  2. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę* i ponownie blendujemy. Całość wkładamy na 3-4 h do lodówki.
  3. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, dodajemy mleko i wkładamy do mikrofali – trzymamy parę sekund na najwyższej mocy. Po tym czasie mieszamy i wylewamy na stężałą masę.

 

* Żelatynę zalewamy odrobiną wody, wstawiamy do mikrofali na minimalną/średnią moc na 20-40 s (polecam użyć wyższą szklankę, aby nie było niespodzianek w mikrofali ;))

Podobne prace

DESER KANAPKA OREO

1280 kcal | 65 B | 51 T | 141 W

TRUSKAWKI Z DIPEM CZEKOLADOWY I ORZECHAMI

303 kcal | 23 B | 11 T | 36 W

DESER Z GALARETKI

115 kcal | 16 B | 2 T | 9 W