525 kcal | 23 B | 8 T | 93 W

GOFRY WYTRAWNE

Składniki

  • 100 g mąki pszennej
  • 1 jajo
  • 1 mała marchewka (ok. 60 g)
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 75 ml mleka 1.5%
  • 5 g proszku do pieczenia
  • PAM
  • Ser piórko
  • Rukola

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza:

  • Białko: 23 g
  • Tłuszcze: 8 g
  • Węglowodany: 93 g
  • Wartość energetyczna: 525 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Marchewkę obieramy i ścieramy na cienkich oczkach.
  2. Dodajemy pozostałe składniki – mieszamy i smażymy w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy (ok. 4-5 min).
  3. Całość podajemy na rukoli i posypujemy startym serem.

Podobne prace

MAKARON NALEŚNIKOWY Z TOFU

820 kcal | 44 B | 37 T | 81 W

PIANKOWA OWSIANKA

400 kcal | 27 B | 12 T | 50 W

MALINOWY BUDYŃ OWSIANY

543 kcal | 45 B | 18 T | 56 W