526 kcal | 32 B | 21 T | 50 W

EKSPRESOWE TOSTY

Składniki

• 4 kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego (92 g)
• 4 plastry sera żółtego mierzwionego (28 g)
• 50 g wędzonej piersi z indyka (kupiona w Lidlu, dobry skład i wartość odżywcza)
• 50 g mixu gotowych sałat
• 100 g pomidorków koktajlowych
• 5 ml oliwy
• 10 g mieszanki pestek dyni i słonecznika z orzechami pinii (Helio)
• przyprawa ziołowa z suszonymi pomidorami

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza:

  • Białko: 32 g
  • Tłuszcze: 21 g
  • Węglowodany: 50 g
  • Wartość energetyczna: 526 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Na tostach układamy ser i pokrojoną wędlinę – składamy i zapiekamy w opiekaczu.
2. Szykujemy sałatkę: układamy na talerzu sałaty, pokrojone pomidorki, skrapiamy oliwą, posypujemy pestkami oraz przyprawą ziołową.

Podobne prace

MAKARON NALEŚNIKOWY Z TOFU

820 kcal | 44 B | 37 T | 81 W

PIANKOWA OWSIANKA

400 kcal | 27 B | 12 T | 50 W

MALINOWY BUDYŃ OWSIANY

543 kcal | 45 B | 18 T | 56 W