dodatki warzywne – u nas sałata lodowa, pomidor, papryka czerwona, ogórek zielony, cebula czerwona
30 g sosu (u nas sos bbq oraz kebab-gyros z KFD)
dekoracja – 5 g parmezanu oraz mix ziół od KFD
Wartość odżywcza
Cały bagietka (dwie połówki):
Białko: 43 g
Węglowodany: 100 g
Tłuszcze: 9 g
Wartość energetyczna: 643 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy wg uznania i „gotujemy” na patelni (może być też podsmażone na oleju).
Rozkrajamy bagietkę (nie przekrajamy), układamy w niej kurczaka oraz plastry sera.
Zapiekamy w temperaturze 1800C.
W międzyczasie szykujemy warzywa.
Układamy warzywa w kanapce.
Dekorujemy sosem, parmezanem i przyprawami.
Podobne prace
NALEŚNIKI BANANA MILKSHAKE
235 kcal | 16 B | 5 T | 33 W
ZAPIEKANKA MAKARONOWA
431 kcal | 31 B | 13 T | 46 W
BURRITO
413 kcal | 26 B | 6 T | 63 W
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności