Składniki półbagietka (140 g) 100 g mięsa z piersi kurczaka przyprawa do kurczaka 14 g sera żółtego mierzwionego (2 plasterki) dodatki warzywne – u nas sałata lodowa, pomidor, papryka czerwona, ogórek zielony, cebula czerwona 30 g sosu (u nas sos bbq oraz kebab-gyros z KFD) dekoracja – 5 g parmezanu oraz mix ziół od KFD Wartość odżywcza Cały bagietka (dwie połówki): Białko: 43 g Węglowodany: 100 g Tłuszcze: 9 g Wartość energetyczna: 643 kcal SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy wg uznania i „gotujemy” na patelni (może być też podsmażone na oleju). Rozkrajamy bagietkę (nie przekrajamy), układamy w niej kurczaka oraz plastry sera. Zapiekamy w temperaturze 1800C. W międzyczasie szykujemy warzywa. Układamy warzywa w kanapce. Dekorujemy sosem, parmezanem i przyprawami. Podobne prace ODCHUDZONY HOT DOG307 kcal | 14B | 7T | 46WWRAP Z CIECIERZYCĄ392 kcal | 16B | 14T | 49WZAPIEKANE ROLLSY328 kcal | 19B | 12T | 36W