Dietetyka Na Luzie

643 kcal | 43 B | 9 T | 100 W

DOMOWY SUBWAY

Składniki

  • półbagietka (140 g)
  • 100 g mięsa z piersi kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • 14 g sera żółtego mierzwionego (2 plasterki)
  • dodatki warzywne – u nas sałata lodowa, pomidor, papryka czerwona, ogórek zielony, cebula czerwona
  • 30 g sosu (u nas sos bbq oraz kebab-gyros z KFD)
  • dekoracja – 5 g parmezanu oraz mix ziół od KFD

Wartość odżywcza

Cały bagietka (dwie połówki):
  • Białko: 43 g
  • Węglowodany: 100 g
  • Tłuszcze: 9 g 
  • Wartość energetyczna: 643 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy wg uznania i „gotujemy” na patelni (może być też podsmażone na oleju).
  2. Rozkrajamy bagietkę (nie przekrajamy), układamy w niej kurczaka oraz plastry sera.
  3. Zapiekamy w temperaturze 1800C.
  4. W międzyczasie szykujemy warzywa.
  5. Układamy warzywa w kanapce.
  6. Dekorujemy sosem, parmezanem i przyprawami.

Podobne prace

ODCHUDZONY HOT DOG

307 kcal | 14B | 7T | 46W

WRAP Z CIECIERZYCĄ

392 kcal | 16B | 14T | 49W

ZAPIEKANE ROLLSY

328 kcal | 19B | 12T | 36W