115 kcal | 16 B | 2 T | 9 W

DESER Z GALARETKI

Składniki

• 1 opakowanie galaretki truskawkowej Celiko
• 150 g skyra naturalnego
• Słodzik (wg uznania) + odrobina wody
• 0.5 opakowania śnieżki
• 100 ml mleka 1.5%
• Parę słodkości do dekoracji

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza:

  • Białko: 16 g
  • Tłuszcze: 2 g
  • Węglowodany: 9 g
  • Wartość energetyczna: 115 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Galaretkę robimy wg instrukcji, dodajemy słodzik i odstawiamy do ostygnięcia. Dzielimy na dwie części (polecam, aby jedna część miała więcej ml, ponieważ do drugiej będziemy dodawać skyra).
2. Pierwszą część (tą większą) wylewamy do naczyń i przechylone (i zabezpieczone!) wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
3. Do drugiej części dodajemy skyra, mieszamy i wylewamy na stężałą galaretkę.
4. Śnieżkę ubijamy z mlekiem, przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy bitą śmietanę na wierzch. Dekorujemy czekoladą.

Podobne prace

DESER KANAPKA OREO

1280 kcal | 65 B | 51 T | 141 W

TRUSKAWKI Z DIPEM CZEKOLADOWY I ORZECHAMI

303 kcal | 23 B | 11 T | 36 W

DESER MAXI KING

1195 kcal | 67 B | 47 T | 140 W