30 g białka serwatkowego (np. biała czekolada/wanilia)
25 g erytrytolu
10 g żelatyny + woda
15 g ryżu preparowanego
20 g proteinelli (oczywiście możecie użyć czekoladę, wcześniej rozpuszczoną np. w mikrofali)
Wartość odżywcza
Porcja:
Białko: 62 g
Tłuszcze: 17 g
Węglowodany: 37 g
Wartość energetyczna: 533 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Serek wiejski blendujemy z mlekiem i białkiem serwatkowym.
Dodajemy erytrytol, rozpuszczoną żelatynę* i ponownie blendujemy.
Dodajemy ryż preparowany – mieszamy łyżką. Całość wylewamy do formy i wkładamy do lodówki na ok. 2-3 h.
Po tym czasie wierzch smarujemy kremem (lub rozpuszczoną czekoladą) i przyozdabiamy garstką ryżu preparowanego.
* Żelatynę zalewamy odrobiną wody, wstawiamy do mikrofali na minimalną/średnią moc na 20-40 s (polecam użyć wyższą szklankę, aby nie było niespodzianek w mikrofali).