Dietetyka Na Luzie

207 kcal | 15B | 5T | 27W

DESER CZEKOLADOWY Z MALINAMI

Składniki

  • 20 g proszku budyniowego czekoladowego
  • 5 g kakao
  • 1 pasek (17 g) czekolady RED
  • 350 ml mleka 1.5%
  • 10 tabletek słodzika
  • 50 g malin mrożonych
  • 150 g skyra naturalnego
  • 10 tabletek słodzika + odrobina wody

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza (1 z 2 porcji):

  • Białko: 15 g
  • Tłuszcze: 5 g
  • Węglowodany: 27 g
  • Wartość energetyczna: 207 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do 250 ml mleka dodajemy słodziki i gotujemy. Do pozostałej części dodajemy proszek budyniowy i kakao – dalej postępujemy klasycznie.
  2. Do gotowego budyniu dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy, aż się rozpuści.
  3. Przekładamy do szklanek, czekamy aż wystygnie i wkładamy do lodówki.
  4. Następnie układamy maliny.
  5. Skyra mieszamy z rozpuszczonym słodzikiem oraz ekstraktem waniliowym i wykładamy na maliny.
  6. Dekorujemy pokruszonymi malinami i czekoladą RED.

Podobne prace

JEDNOPORCJOWE KINDER COUNTRY

406 kcal | 23B | 8T | 62W

PROTEINOWY KREM SNICKERS

744 kcal | 80B | 24T | 57W

DESER KANAPKA OREO

640 kcal | 33B | 26T | 71W