Składniki 20 g proszku budyniowego czekoladowego5 g kakao1 pasek (17 g) czekolady RED350 ml mleka 1.5%10 tabletek słodzika50 g malin mrożonych150 g skyra naturalnego10 tabletek słodzika + odrobina wody Wartość odżywcza Wartość odżywcza (1 z 2 porcji): Białko: 15 g Tłuszcze: 5 g Węglowodany: 27 g Wartość energetyczna: 207 kcal SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do 250 ml mleka dodajemy słodziki i gotujemy. Do pozostałej części dodajemy proszek budyniowy i kakao – dalej postępujemy klasycznie.Do gotowego budyniu dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy, aż się rozpuści.Przekładamy do szklanek, czekamy aż wystygnie i wkładamy do lodówki.Następnie układamy maliny.Skyra mieszamy z rozpuszczonym słodzikiem oraz ekstraktem waniliowym i wykładamy na maliny.Dekorujemy pokruszonymi malinami i czekoladą RED. Podobne prace JEDNOPORCJOWE KINDER COUNTRY406 kcal | 23B | 8T | 62WPROTEINOWY KREM SNICKERS744 kcal | 80B | 24T | 57WDESER KANAPKA OREO640 kcal | 33B | 26T | 71W