Składniki Masa (na 5 naleśników):75 g mąki pszennej1 jajko35 ml wody gazowanej100 ml mleka bez laktozy 1.5%5 g kakaokilka kropel aromatu waniliowego5 tabletek słodzikawrzątek Nadzienie: 325 ml mleka 1.5% (250 ml +75 ml) 30 g białka serwatkowego 40 g budyniu śmietankowego w proszku 150 g skyra naturalnego 175 g banana Wartość odżywcza Porcja (1 naleśnik):Białko: 15 gWęglowodany: 32 gTłuszcze: 3 g Wartość energetyczna: 215 kcal SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto robimy klasycznie – mąkę, jajo, wodę, kakao, mleko, rozpuszczony słodzik i aromat wrzucamy do miski i mieszamy.Gotową masę rozdzielamy i smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni.250 ml mleka szejkujemy z białkiem i gotujemy (pamiętajmy o mieszaniu, żeby nam mleko nie przywarło).Budyń mieszamy z 75 ml mleka. Gdy mleko się gotuje, wylewamy budyń ciągle mieszając.Jak trochę ostudzi to wrzucamy skyra i mieszamy.Naleśniki wypełniamy masą budyniową, na to kładziemy po 1/4 banana i zawijamy. Podobne prace OWOCOWY BUDYŃ OWSIANY378 kcal | 22B | 11T | 52WKASZKA SNICKERS WHITE603 kcal | 22B | 22T | 80WOMLET Z MOZZARELLĄ502 kcal | 46B | 32T | 4W