81 kcal | 5 B | 2 T | 13 W

CZEKOLADOWE BABECZKI Z BANANEM

Składniki

  • 2 jaja
  • 2 dojrzałe banany (240 g) + 60 g banana do środka babeczek
  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 3 g cynamonu
  • 5 g kakao
  • 30 g białka serwatkowego (biała czekolada)

Wartość odżywcza

Sztuka (wyszło 12):

  • Białko: 5 g
  • Tłuszcze: 2 g
  • Węglowodany: 13 g
  • Wartość energetyczna: 81 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Białka jaj z dodatkiem soli ubijamy na sztywno.
  2. W osobnej misce blendujemy 2 banany, dodajemy pozostałe sypkie składniki oraz żółtka i wszystko miksujemy.
  3. Dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy masy.
  4. Masę wylewamy do foremek na babeczki (u mnie wyszło po ok. 3 łyżeczki).
  5. Połówkę banana kroimy w kostkę i układamy na wierzchu.
  6. Pieczemy ok. 20 minut w 180oC.

Podobne prace

PIECZONE DONUTY

98 kcal | 7 B | 2 T | 14 W

PIANKA MILKA MIGDAŁ-KOKOS

450 kcal | 50 B | 21 T | 18 W

JEDNOPORCJOWA SCHOGETTEN TRUSKAWKOWA

490 kcal | 73 B | 8 T | 32 W