217 kcal | 21 B | 4 T | 23 W

CIASTO PRINCESSA ZEBRA

Składniki

  • 24 herbatniki kakaowe (144 g)
  • 250 g twarogu chudego
  • 200 g serka wiejskiego lekkiego
  • 200 ml mleka 1.5%
  • 30 g białka serwatkowego
  • Kilka kropel aromatu Funky Flavors (biała czekolada)
  • 50 g erytrytolu
  • 10 tabletek słodzika + odrobina wody
  • 15 g żelatyny + odrobina wody

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza (1/6 całości):

  • Białko: 21 g
  • Tłuszcze: 4 g
  • Węglowodany: 23 g
  • Wartość energetyczna: 217 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Twaróg, serek i mleko blendujemy, dodajemy białko, słodziki, aromat i ponownie blendujemy.
  2. Rozpuszczoną żelatynę* wlewamy do masy i energicznie blendujemy.
  3. Masę dzielimy na 3 części.
  4. Formę wykładamy papierem/folią, układamy pierwszą warstwę herbatników (każda po 6 szt), następnie wylewamy 1/3 masy – czynność powtarzamy.
  5. Całość wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.

 

* Żelatynę zalewamy odrobiną wody, wstawiamy do mikrofali na minimalną/średnią moc na 20-40 s (polecam użyć wyższą szklankę, aby nie było niespodzianek w mikrofali ;))

Podobne prace

SERNIK STRACIATELLA

201 kcal | 17 B | 9 T | 15 W

CIASTO BOUNTY

269 kcal | 20 B | 10 T | 24 W

SERNIK KRÓWKOWY

112 kcal | 10 B | 4 T | 10 W